Duette®, een duo met enkel voordelen

Een DUETTE® is een trendy en stijlvolle combinatie van gordijnen en jaloezieën. Dit is dé raamdecoratie waar decoratief, functioneel en energiebesparend perfect samen komen. In tegenstelling tot plissés (of plisségordijnen) hebben DUETTE® twee stoflagen. Hierdoor ontstaat er een honingraatstructuur; de unieke voordelen hiervan leest u verderop in deze blog.

De voordelen van een DUETTE® op een rij:

  • DUETTE® zijn de ideale raamdecoratie voor vrijwel ieder raam
  • Ruime stofcollectie, waardoor u het product volledig naar eigen wens kunt samenstellen
  • Energiebesparend product door de dubbele stof in honingraatstructuur
  • Perfect voor de slaapkamer met een verduisterende stof
  • Een elegant, strak, trendy en praktisch product

Unieke vorm

De DUETTE® dankt zijn naam aan het feit dat het is opgebouwd uit twee geplisseerde stoffen. Dit is ook direct de uitleg van het verschil tussen plissés en DUETTE®. Plissés hebben één laag stof, DUETTE® hebben er – de naam zegt het eigenlijk al – twee. In onze collecties zijn de plooibreedtes 25, 32 of 64 mm. De stoffen komen in het midden samen en vormen op deze manier een honingraatstructuur. Deze structuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag. Dit maakt een DUETTE® energiebesparend. Door deze unieke isolerende werking is de temperatuur in huis altijd goed; in de zomer koel en in de winter heerlijk warm!

Foto’s: Multisol

Toepassing

DUETTE® zijn de perfecte raamdecoratie voor bijna iedere raamsituatie. Rechte ramen, dakramen, draai/kiepramen, ramen met meerdere hoeken, ramen in de serre, in het plafond; voor vrijwel ieder raam kunnen we u een perfect op maat gemaakte DUETTE® bieden.

Bediening

DUETTE® zijn erg licht van gewicht, waardoor de bediening zeer gemakkelijk is. De soorten bedieningen zijn zeer uitgebreid. Koordbediening, kettingbediening, middengreep, elektrisch, Literise® of Smartcord®. Ook qua systeem is er veel mogelijk, zo kunt u twee soorten stof in één DUETTE® laten produceren. Een transparante voor overdag en een verduisterende voor ’s avonds bijvoorbeeld. Dit is het day/night-systeem. Ook boven en onder spelen met licht kan met het bottom-up/topdown-systeem.

Materialen en transparantie

De stoffen van onze collecties zijn leverbaar in verschillende transparantieniveaus en in verschillende kwaliteiten. Elke kwaliteit met zijn eigen voordelen en eigenschappen. Transparante stoffen filteren het licht en zijn zeer geschikt voor gebruik in de woonkamer. Verduisterende stoffen weren licht en warmte, wat ze bijzonder geschikt maakt voor (kinder)slaapkamers. Technische stoffen zijn geschikt voor beeldschermgebruik en dus voor uw werkplek thuis of op kantoor. Naast de transparanties kunt ook nog kiezen voor stoffen die een bewerking hebben ondergaan. Zo zijn er brandvertragende stoffen, of zijn ze gecoat waardoor ze beter bestendig zijn tegen vocht, vuil, stof of rookdeeltjes.

Kleuren

In onze collecties vindt u een breed assortiment aan kleuren in stoffen van een hoge kwaliteit. Effen, structuur, patronen, genoeg keuze om de perfecte DUETTE® voor bij u thuis of op kantoor te vinden. Donkere kleuren maken grote ruimtes knus, lichte kleuren geven een open blik. Voor wie een felle kleur aandurft: mogelijkheden genoeg. Heel leuk om te combineren met enkele accessoires in dezelfde kleur en verder een rustig interieur.

Over ons

De showroom van Rijkaart Woning en Projectstoffering is gevestigd in Wijk bij Duurstede (Provincie Utrecht). Hier vindt u alles op het gebied van vloeren en raamdecoratie. Met onze ongedwongen persoonlijke aanpak maken we van uw wensen een mooi totaalplaatje, waar u jaren plezier aan beleeft. Nieuwsgierig? Blader gerust verder op onze site. Graag tot ziens in de showroom!