Shutters, het toppunt van maatwerk

Yes, daar zijn ze dan! We zijn ontzettend blij met de opname van de shutters van Zonnelux in ons assortiment. Waarom shutters en waarom Zonnelux? We leggen het u graag uit.

Raamdecoratie die stijlvol, luxe én functioneel is, dan weten we het wel! Met shutterpanelen, houten binnenluiken met verstelbare lamellen, kunt u zelf de lichtinval en daarmee ook de privacy regelen. Met smalle lamellen kun je de minste lichtinval creeëren. Daar tegenoverstaat dat bredere lamellen het meest rustig ogen. Houd er wel rekening mee dat panelen met gesloten lamellen nooit 100% verduisterend zijn.

Waarom Shutters?

Shutters worden op maat gemaakt, wat betekent dat voor elke raamsoort en situatie wel een geschikte shutter gemaakt kan worden. Denk aan ronde-, schuine-, boog- en trapeziumramen, alles is mogelijk! Een fijne bijkomstigheid is dat u shutters ook zeer gemakkelijk schoon kunt houden. Bovendien: mits u goed ventileert en de shutters niet direct in contact komen met water, zijn ze zelfs geschikt voor de badkamer.

Waarom Zonnelux?

Alleen al door de milieubewuste houding heeft Zonnelux een streepje voor. Zo wordt er niet geproduceerd in het verre oosten (wat ook nog gunstige invloed heeft op de levertijd) en wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van waterdragende UV-werende lak. Buiten deze zaken is de werkwijze bij de productie van shutters een tikkie aangepast. En dat allemaal in uw voordeel. Het zit als volgt:  Wanneer we bij u komen opmeten en alle opties doornemen, ontvangt u daarna een tekening van iedere shutter die geproduceerd gaat worden. Pas na controle en akkoord wordt de productie in gang gezet. Zowel voor u als voor ons is dit een extra stukje veiligheid.

Materialen en kleuren

Onze collectie omvat drie houtsoorten, met elk 2 lamelbreedtes: 60mm en 90mm.

  • Eco-Line: Tulpenhout met ovale lamel. Eco staat voor economy, door haar extra scherpe prijsstelling. Leverbaar in meerdere kleuren
  • Top-line: Lindenhout met ovale lamel. Deze shutters zijn leverbaar in 24 kleuren en op verzoek ook in hoogglans, metallic, RAL- of NCS-kleuren
  • Riviera: Eikenhout met lamel met vlakke boven- en onderzijde en ovale kopse kanten. Optioneel kunt u de lamellen laten impregneren.

Modellen en overige opties

Het meest voorkomende model is het model enkelhoog. Hierbij heeft de paneel de volle lengte van het raam. Afhankelijk van de hoogte wordt er een tussenregel (voor extra stevigheid) gemonteerd. Meestal wordt voor één raam twee panelen gebruikt, links en rechts.

Bij het model caféstijl wordt alleen het onderste gedeelte van het raam bedekt met shutters. Ook bij dit model zijn twee panelen voor één raam het meest gebruikelijk.

Dan zijn er nog de vouw- en schuifrailsystemen. Het systeem wordt gemonteerd boven de panelen. Aan de panelen zijn loopwagentjes bevestigd. De mogelijkheden van de paneelverdelingen zijn ruim, maar wel afhankelijk van de minimale en maximale afmetingen van de panelen.

Er zijn twee soorten bedieningen:

  • Bedieningslat; hierbij worden de lamellen gekanteld met behulp van de lat in het midden van het paneel. Dit is de standaard bediening.
  • ClearView; deze optionele verborgen bediening is bevestigd aan de achterzijde van de lamellen, waar je via de zijkant toch gemakkelijk bij komt.

Dan nog de twee soorten scharnieren:

  • Opdekscharnier: standaard scharnier, welke uiterst dun is. Hierdoor wordt de ruimte tussen de shutter en het montageprofiel minimaal gehouden. De opdekscharnieren zijn in verschillende kleuren leverbaar.
  • Verborgen scharnier: optioneel kunnen de shutters worden uitgevoerd met deze vrijwel niet zichtbare scharnieren in RVS-kleur. Bij grote raampartijen en/of railsystemen worden opdekscharnieren aangeraden.
Foto’s: Zonnelux

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Kom dan gerust eens de modellen, kleuren en overige mogelijkheden bekijken in onze showroom!

Een offerte met de totaalprijs ontvangt u samen met de tekening. Voor die tijd kunnen we u wel de prijzen per vierkante meter doorgeven en meerkosten van de eventuele extra opties. Het meten en monteren luistert nauw en kan dus op geen enkele wijze door een andere partij dan Zonnelux of Rijkaart Woning- en Projectstoffering worden uitgevoerd.