Egaliseren

In sommige gevallen dient voor het leggen van uw vloer de ondergrond geëgaliseerd te worden. Denk hierbij aan het laten verdwijnen van voegen van een tegelvloer, of wanneer u vloerverwarming heeft. Het doel blijft hetzelfde: de uitgekozen vloer ligt super strak op een geëgaliseerde vloer! De basis van een mooie vloer, we helpen u er graag mee. Heeft u vragen of wilt u dat we een situatie komen opnemen? Neem dan contact met ons op.

Onze werkwijze:

  1. De bestaande ondervloer wordt vooraf geschuurd en gecontroleerd op loszittende delen, vet en stof.
  2. Daarna is het aanbrengen van een primer noodzakelijk. Met een primer zorg je ervoor dat de egaline goed hecht en niet al te hard zuigt.
  3. Hierna wordt de egaline aangebracht, met een spiegelgladde ondervloer als eindresultaat. De dikte varieert, evenals de droogtijd, per situatie. Voor de zekerheid leggen we de vloeren vrijwel nooit direct de dag na egaliseren, restvocht is funest voor de bovenvloer! Zomers kan dit verschillen; bij droog warm weer is de vloer na een aantal uur beloopbaar en de volgende dag belegbaar. Bij twijfel voeren we uiteraard altijd een vochtmeting uit!
  4. Voor het leggen van de topvloer wordt de geëgaliseerde vloer licht geschuurd en nogmaals stofvrij gemaakt.
  5. De gekozen vloer kan gelegd worden.

Heeft u vloerverwarming laten aanleggen? Dan gebruiken we eerst een speciale sneldrogende reparatiemortel om de gefreesde sleuven aan te smeren. U verliest hiermee geen extra dag, de stappen 1 t/m 5 van hierboven kunnen direct hierna worden uitgevoerd. Reparatiemortel heeft namelijk een gemiddelde droogtijd van slechts 30-60 minuten.


Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.