Laminaat

Dit type vloer is zeer toegankelijk en in veel verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Sinds begin 2018 zelfs in een visgraatvariant, of kiest u liever voor een extra lange plank van maar liefst 220 cm? Laminaat is gunstig geprijsd, de merken die wij verkopen beginnen boven bouwmarktkwaliteit en lopen door tot de allerbeste varianten met wel 25 jaar (!) garantie. U bent van harte welkom in onze showroom in Wijk bij Duurstede (Provincie Utrecht). We nemen graag de tijd om u te helpen bij het uitzoeken van de beste variant in uw situatie.

De voordelen

  1. Voor verkleuring door blootstelling aan de zon hoeft u – in tegenstelling tot een parketvloer – niet bang te zijn.
  2. Het onderhoud van een laminaatvloer is gelukkig niet tijdrovend en erg gemakkelijk. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. (Let wel op: bij overmatig vocht kan de vloer krom trekken, dweil dus wel alleen met een goed uitgewrongen dweil of doek).
  3. Ook qua hygiëne is laminaat een aanrader; vuil en stof trekken niet in de vloer.
  4. Laminaat is verkrijgbaar in vele kwaliteiten. De soorten die wij verkopen hebben de luxe uitstraling van een houten vloer, maar dan een stuk voordeliger!
  5. Vloerverwarming? Geen probleem, hiervoor hebben we diverse geschikte ondervloeren, we adviseren u graag.

De nadelen

  1. Wat in sommige situaties als een groot nadeel wordt gezien is dat het reflectiegeluid (het geluid dat u hoort wanneer u op de vloer loopt) en het contactgeluid (het geluid dat doordringt) aanzienlijk is. Deels is dit te verhelpen met een juiste ondervloer, de keuze hierin is groot. Echter zal er altijd meer geluid waarneembaar zijn in vergelijking met bijv. een parketvloer. Met name in appartementen/flatgebouwen is laminaat hierdoor nog wel eens een no-go.
  2. Is de vloer “op”, dan kunt u ‘m ook niet meer redden. Krasjes wegschuren of opnieuw een lakje of olie is, in tegenstelling tot een parketvloer, geen optie.

Tip

Zorg voor goede matten bij alle buitendeuren. Zand en steentjes veroorzaken meestal de eerste krasjes, en met het vegen van de voeten beperkt u die kans op schade aanzienlijk. Schoonloopmatten hebben we in alle soorten en maten en werken we met een mooie strip vakkundig af.

Foto’s: Douwes Dekker

Dient uw vloer vervangen te worden i.v.m. (water)schade? We komen graag langs om een offerte voor de verzekering op te stellen.

Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.


Wij werken voornamelijk met de volgende merken: