Marmoleum

Marmoleum, het linoleummerk van Forbo, is een zeer duurzaam product. Voor het gemak noemen we het hier allemaal marmoleum, omdat deze term onder consumenten het meest bekend is. Het wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen. Jute, vlas, tarwe, maïs, hars, houtmeel en kalksteen zijn de ingrediënten. In 1863 werd marmoleum ontdekt door Frederick Walton, waar de effen variant naar vernoemd is. Waar de meeste vloeren op- en ondergaan in trends is marmoleum een constante factor. Thuis is marmoleum prachtig, maar je ziet het ook heel veel in ziekenhuizen, scholen, kantoren en winkels.

De voordelen

  1. Marmoleum is slijtvast en zeer duurzaam.
  2. Marmoleum is geluiddempend en wanneer het verlijmd wordt geschikt bij vloerverwarming.
  3. Ook niet onbelangrijk: hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.
  4. De vloeren met effen kleuren (Walton) vormen zelfs een goed alternatief voor een gietvloer.
  5. Geen koude voeten, Marmoleum voelt prettig warm aan.
  6. In tegenstelling tot vinyl valt marmoleum onder de harde vloeren, en beschadigt deze dus minder snel.

De nadelen

  1. Alleen bij het laten vallen of verschuiven van zware of scherpe voorwerpen kun je schade veroorzaken, maar bij welke vloer heb je dat niet?
  2. Marmoleum leg je op een specifieke ondervloer (Jumpax) of op een strak geëgaliseerde vloer. Indien de ondergrond niet vlak is heb je dus redelijk wat kosten voor het realiseren van de juiste ondervloer.

Tip

Met speciale bescherming voor tafel- en stoelpoten kunt u schade voorkomen. Een relatief kleine uitgave ten opzichte van uw vloer, met grote gevolgen voor het behoud ervan. We hebben deze bescherming ook te koop, in allerlei soorten en maten.

Foto’s: Forbo

Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.


Wij werken voornamelijk met het volgende merk: