PVC

De snelst groeiende markt op het gebied van vloeren is die van de PVC-vloer. Niet gek, als u de voordelen hieronder leest. De bekendste PVC-vloeren zijn die met het uiterlijk van een houten vloer. Maar ook als u een stenen vloer wilt benaderen komt u met PVC goed uit, quickstep heeft zelfs een variant met een minimale groef waardoor u een gietvloerlook kunt creëren. Ideaal in (huur)woningen waar u geen vaste vloer mag leggen, maar wel een super strak resultaat wilt. We kunnen u zelfs een PVC-visgraatvloer aanbieden, wat wilt u nog meer? Kom onze PVC-stalen gerust eens bekijken in onze showroom in Wijk bij Duurstede (Provincie Utrecht).

De voordelen

  1. PVC-vloeren zijn waterbestendig en dus zelfs, mits vakkundig gelegd, badkamergeschikt. (Let op: dit geldt niet voor alle kwaliteiten en in combinatie met speciale lijm, laat u goed adviseren wanneer u elders een PVC-vloer aanschaft).
  2. Het comfort is hoog, PVC is geluiddempend en voelt warm en zacht aan. Verlijmd is een PVC-vloer uitermate geschikt op vloerverwarming.
  3. Zeer geschikt bij renovaties, omdat de vloeren relatief dun zijn. We egaliseren regelmatig tegelvloeren om PVC hierop te verlijmen, scheelt een hoop bikwerk!
  4. PVC-vloeren die wij leveren bevatten een zeer sterke bovenlaag tegen vuil, vlekken en krassen. Dit zorgt ervoor dat u ze gemakkelijk kunt schoonmaken en onderhouden.
  5. De ruglaag in PVC is vochtbestendig en garandeert perfect gebalanceerde vloerpanelen die niet vervormen of kromtrekken. Met een strakke ondervloer heeft u hiermee een extreem duurzame vloer. Let wel, ook een PVC-vloer dient 24 uur te acclimatiseren alvorens het gelegd wordt. Een vloer op temperatuur vergemakkelijkt het leggen, in koude ruimtes is het verwerken lastiger.
  6. PVC is bijzonder geschikt voor projectgebruik, let hierbij wel goed op de dikte van de slijtlaag, voor projecten worden kwaliteiten met een slijtlaag van 0,55mm geadviseerd.

De nadelen

  1. Alleen bij het laten vallen of verschuiven van zware of scherpe voorwerpen kun je schade veroorzaken, maar bij welke vloer heb je dat niet? Daarnaast kun je bij een PVC-vloer die geplakt is gemakkelijk een plank vervangen.

Tip

Let goed op de dikte van de slijtlaag, voornamelijk dit kenmerk bepaalt hoe lang uw vloer mee gaat. Tevens geeft een vloer met een dikkere slijtlaag daardoor ook langere garantie.

rijkaartstoffering pvc
Foto’s: Rijkaart Woning- en Projectstoffering
rijkaartstoffering pvc
Foto’s: Rijkaart Woning- en Projectstoffering

Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.