Tapijt

Tapijt oogt niet alleen warm en comfortabel, het is het ook! Vele tapijten uit onze collectie zijn trapgeschikt. Dit betekent dat we er meestal ook een loper van kunnen maken. Bouclé, frisé, wol, hoge of lage pool, vintage, kom kijken en kies uw favoriet. Ook als u een karpet op maat wilt laten maken! Kom onze tapijtstalen gerust eens voelen en bekijken in onze showroom in Wijk bij Duurstede (Provincie Utrecht).

De voordelen

  1. Warm aan de voeten en heerlijk comfortabel, duurzaam en energiebesparend.
  2. In verhouding tot hardere vloerbedekking vaak een voordelige keuze.
  3. Hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Allergie? Men denkt nog vaak dat je tapijt dan moet mijden, maar daar zijn de kenners op teruggekomen. Waar bij harde vloeren stof gaat dwarrelen, blijft het liggen op tapijt, wat de kans op inademen en reacties daarop aanzienlijk verkleint. Regelmatig stofzuigen is natuurlijk wel een must.

De nadelen

  1. Het meest bekende nadeel is dat tapijt erg gevoelig is voor vlekken. Tegenwoordig zijn er veel merken die kwaliteiten verkopen waarbij vlekken goed te behandelen zijn. De meeste vlekken reinigt u met enkel wat lauw water. Extreem vlekbestendig zijn de solution dyed tapijten. Hierbij zijn de vezels door en door geverfd, met als gevolg dat u er zelfs bleekmiddel op kunt knoeien zonder blijvende schade. De solution dyed varianten zijn daarom ook uitermate projectgeschikt.

Tips

Let goed op het materiaal van de garen, wij verkopen verschillende soorten kwaliteiten, met ook verschillende prijskaartjes. Feit is dat wollen tapijt kostbaarder is ten opzichte van polyamide. Polyamide is weer kostbaarder dan polypropyleen. Dit alles hangt samen met de veerkracht en sterkte van het garen. Beloopt u het tapijt veel, bijvoorbeeld op de trap, dan adviseren we minimaal polyamide. Met de stofzuiger krijgt u ‘platgelopen’ tapijt dan weer gemakkelijk in zijn oude conditie. Nog langer plezier heeft u bij een goed verend ondertapijt, bezuinig hier niet op, u ziet het misschien niet, maar het tapijt gaat wel jaren langer mee. U kunt er op rekenen dat we uw offerte samenstellen op basis van de beste materialen, we werken simpelweg niet met minder.

Foto L: Bonaparte – Foto R: Parade

Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.


Wij werken voornamelijk met de volgende merken: