Vinyl

Vinylvloeren bestaan uit meerdere lagen kunststof waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een vinylvloer is meestal 4 meter breed en daarom zonder naden te leggen. Verkrijgbaar in talloze dessins en kleuren, ook leuk (en gemakkelijk) voor bijvoorbeeld de speel- of kinderkamer! Hieronder vindt u nuttige informatie, die hopelijk al uw vragen beantwoorden. Toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Wijk bij Duurstede (Provincie Utrecht) om de vinylcollectie te bekijken.

De voordelen

  1. Gemakkelijk te reinigen, extra onderhoud is naast gebruikelijke reiniging niet nodig.
  2. Relatief goedkoop product. Ook vanwege het feit dat vinyl prima los gelegd kan worden, bij een vlakke ondervloer heeft u dus geen extra kosten voor lijm of de ondervloer.
  3. Vinyl is een soepel en verend product, dat comfortabel aanvoelt.
  4. Aan de onderzijde bevindt zich een zachte schuimlaag. Hierdoor geeft vinyl geluidsreductie in de ruimte en naar eventuele ondergelegen ruimtes.

De nadelen

  1. Vinyl is iets gevoeliger voor beschadigingen. Door de zachtheid van de vloer kan het voorkomen dat afdrukken iets langer blijven staan.

Tip

Met speciale bescherming voor tafel- en stoelpoten kunt u schade voorkomen. Een relatief kleine uitgave ten opzichte van uw vloer, met grote gevolgen voor het behoud ervan. We hebben deze bescherming ook te koop, in allerlei soorten en maten.


Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.


Wij leveren voornamelijk de volgende merken: